המשאבה
ניתן להגדיר את המשאבה כאחת המכונות הפשוטות ,אולם עם, פוטנציאל הבעיות הגבוה ביותר. פירושו של דבר-מבנה המשאבה כמכונה,פשוט ביותר,סה"כ ציר הרתום למיסבים ועליו מאיץ המסחרר נוזל,אם תרצו-ונטילטור המסובב נוזל במקום אויר. לכאורה פשוט,אך עד שמפעילים,ואז מגלים אין ספור של סיבות לתקלות הנובעות בעיקר מבחירה לא נכונה של סוג המשאבה,נקודת העבודה או חומרי המבנה שלה.
נתרכז בסוג המשאבה: נפוצים שני סוגי משאבות צנטריפוגליות א.מבנה ה-END SUCTION–כלומר יניקה צירית בקצה המשאבה. ב.מבנה ה-SPLIT CASE – משאבה החצויה אופקית.
משאבת END SUCTION נפוצה עקב המבנה הפשוט,והקלות לייצרה. אם נתבונן בחתך המשאבה נראה ציר שבצידו האחד רתום על שני מיסבים ובצידו השני רתום עליו המאיץ המסחרר את הנוזל בתוך הגוף הלוליני. מיד מבחינים כי אין לציר תמיכה בצד המאיץ,דבר המהווה חולשה, במקרה של חוסר איזון ורעידות. הלחץ שמפתחת המשאבה שורר בכל החלק האחורי של המאיץ,שם נימצא גם האטם, האטם עם כך,פועל תחת לחץ,דבר.המקצר את חייו. המשאבה אינה מאוזנת הידראולית,היות והכוח הפועל על גב המאיץ גדול בהרבה מזה הפועל על החלק הקדמי וזאת היות שבאזור כניסת הנוזל (היניקה) שורר לחץ נמוך. בכדי שנמחיש עד כמה חשוב הדבר ניקח כדוגמה מאיץ בקוטר 40 ס"מ ופתח יניקה בקוטר של 20 ס"מ השייך למשאבה המפתחת לחץ של 6 אטמ',שהם 6 קג'. נחשב את הכוחות הציריים הפועלים על גב המאיץ שהם שטח כפול הלחץ. במקרה זה:
3.14D²)/4 x P = ( 3.14x40²)/4 x 6 = 7536kg )
הכוח המאזן להנ"ל הינו תוצאה של פעולת הלחץ על השטח הקדמי הגלוי ללחץ,שהוא שטח כל המאיץ פחות שטח פתח ביניקה.
3.14x40² -3.14x20² )/4x 6 = 5652kg )
סך כל הכוח הצירי:kg1884=7536-5652
כלומר הציר נמשך קדימה בכוח של כמעט 2 טון. כוח המועמס כולו על המיסבים בלבד,ולכן הבלאי הגבוה בהם.
חסרונות נוספים:חוסר גישה לפנים המשאבה,שפרושו טיפול קשה המחייב פירוק המשאבה לגורמים עבור כל טיפול. משאבות ה-SPLIT CASE מבנה משאבה זאת שונה לחלוטין המבנה מסיבי חזק אבל קשה בהרבה לייצרה. מבחינת מבנה נקבל כאן מכונה לעבודה קשה שבה הסיכוי לתקלות קטן בהרבה. במבט ראשון בחתך נראה ציר הרתום על מייסבים בשני קצותיו והמאיץ ביניהם. ברור שכאן הרגישות לרעידות קטנה מאד. נראה גם מאיץ בעל יניקה כפולה, עובדה הפותרת את בעיית האיזון ההידראולי, המאיץ זהה משני צדדיו והכוחות מאוזנים לחלוטין. אין על המייסבים כוחות ציריים כלל. למשאבה שני אטמים,הפועלים באיזור לחץ כניסת הנוזל, כלומר לחץ השואף לאפס - חיי האטמים ארוכים בהרבה . טיפול במשאבה קל בהרבה . מייסבים ניתן להחליף ללא פתיחת המשאבה. ניתן להגיע לפנים המשאבה ללא צורך בפירוק צנרת או מנוע.
על המתכנן לבנות את המתקן האולטימטבי מבחינת ציוד השאיבה בהתאם לתכונות המשאבה .
כל הציוד הדרוש לבריכת השחייה: מסננים,רובוטים,כימיקלים ועוד, ממיטב החברות והיצרנים בחו"ל.
לרכישה דרך אתר אינטרנט
http://www.hydrashop.co.il
לאתר החברה
http://www.hydra.co.il